Testimonials

SCV en al haar provinciale afdelingen zijn erkend voor hun professionele werking door de maatschappij Management Information

Hierdoor mag SCV het logo "Qfor" gebruiken als kwaliteitslabel voor consultancy

kmo-logo

GF-Keukens is gevestigd in Zonhoven. Het is een vooraanstaand familiebedrijf in onze provincie Limburg en is actief in het samenstellen vervaardigen van volledig afgewerkte keukens, alsook badkamers e. a. Het bedrijf plande een strategische uitbreiding waarbij een nieuwe computer gestuurde machine (CNC) moest worden aangeschaft. Deze nieuwe apparatuur bood de mogelijkheid om zelfstandig de nodige onderdelen voor maatwerk te produceren. Een succesvolle opstart van de nieuwe apparatuur liep parallel met de grondige vernieuwing van de productiehal. Ook nieuwe technologie in het verwerken van Solid-Surface-materiaal garandeert bijzondere mogelijkheden in de toekomst. Dit strategisch project, doorgegeven via Unizo, werd op korte tijd door SCV met succes begeleid. Het project omvatte de nodige ondersteuning bij het opstellen van een gedetailleerd business plan en evolueerde tot een gepaste begeleiding en succesvol resultaat bij de evaluatie door de kredietinstelling hetgeen daardoor bijzondere expansiemogelijkheden aanbiedt. Contactpersonen: – Namens GF-Keukens: Rudi Geuns en Véronique Fontaine ( info@gfkeukens.be )

Silmaco is gevestigd op het industriepark van Lanaken. Het bedrijf is gespecialiseerd in de produktie van silikaten. Het natriumsilicaat dat hier wordt gemaakt, is een scheikundige verbinding, die zowel in vloeibare vorm als granulaten bestaat. Het product wordt gebruikt bij de fabricage van papier, wasmiddelen, cement, enzovoort. Silmaco voert zowat 80% uit, vooral naar multinationals in Duitsland en Frankrijk.

Omdat de bestaande installaties verouderd waren, heeft Silmaco in Lanaken zopas een gloednieuwe fabriek in gebruik genomen. “We hebben zowat 9 miljoen euro geïnvesteerd in deze moderne productieplant,” zegt gedelegeerd bestuurder Heidi Machiels. Silmaco stelt ongeveer 40 mensen tewerk en haalt een omzet van 18 miljoen euro.

De betrokkenheid van SCV met dit bedrijf omvatte een brede ondersteuning voor het management. Speciaal werd er aandacht besteed aan organisatorische aspecten, aan de veiligheid en aan onderhoud. Met een nauwe samenwerking werd het project succesvol uitgevoerd.

Contactpersonen:
– Namens Silmaco: Heidi Machiels ( info@silmaco.com )

Een lift hoort bij een hoog gebouw, dat is zo één van die achterhaalde idee-fixen. Zulk een bouwwerk hoeft niet zes of meer etages te tellen om er spontaan een lift bij te denken. Meer zelfs, een lift is niet langer een luxe, het is simpelweg comfort maar tegelijk ook tijdwinst, efficiëntie en veiligheid, kortom een noodzakelijk modern hulpmiddel. Liften hoeven ook niet meer peperduur of gecompliceerd te zijn, ze kunnen nu overal worden geïnstalleerd tegen een aanvaardbare prijs. .

ALE-liften is een gedreven liftbouwer uit Tongeren die zijn vak door en door kent. In een zo klein mogelijke liftschacht een zo groot mogelijke lift bouwen is zijn keurmerk. Veiligheid, comfort en duurzaamheid vormen zijn kwaliteitslabel maar functionaliteit en elegantie horen daar beslist ook bij.

Van ontwerp naar montage en onderhoud zit alle knowhow vervat in dat ene bedrijf zowel voor personen- als voor goederenliften en dat tot zeker 12 niveaus. Garantie en service zijn daarom ook uw troef. Onder meer met zijn ’Ambistar Green lift’ is ALE-liften een koploper in stabiliteit en energiezuinigheid. Aangezien dit systeem geen machinekamer nodig heeft kan het in de meeste gevallen moeiteloos worden ingebouwd. Overigens is ALE-liften de Europese distributeur van het kwaliteitsmerk MONARCH. Monarch en ALE-liften zijn wereldniveau. Samen staan zij garant voor toptechnologie en topkwaliteit.

Ons bedrijf maakte een snelle expansie door. Hierin heeft SCV ons geholpen en gestuurd, meer bepaald op het vlak van algemeen management, de administratie, marketing en verkoop. De SCV-consulenten hebben ons uitstekend doorheen die groeifase geloodst maar ook nu doen wij geregeld nog een beroep op hun deskundigheid.

Contactpersoon:
Ing. J. Vandevenne ( jos.vandevenne@alelift.be )
Godensteenstraat 18
3700 Tongeren

Loois VZK geniet niet alleen bekendheid in en rondom Tessenderlo maar is inmiddels een begrip in heel Limburg en de Kempen. Sinds 1979 actief in het assurantiewezen kan dit kantoor bogen op een jarenlange ervaring in alle disciplines van verzekeringen voor zowel particulieren, KMO’s als industrie. In 2008 trad Loois VZK toe tot de groep ATELEX waardoor zijn onderhandelingspositie bij verzekeringsmaatschappijen in aanzienlijke mate toenam. Aldus kan het scherp geprijsde premies combineren met een superieure kwaliteit.

Loois VZK verzocht om een SCV-scan van al zijn bedrijfsonderdelen zonder daarbij de enquêteurs op voorhand te briefen. Zaakvoerder David Bos aan het woord: “Het was goed een scan te organiseren waardoor bepaalde aspecten van mijn kantoor spontaan in belangrijkheid naar voren zijn gekomen. Dergelijk klankbord is een uitstekend hulpmiddel om de eigen stijl van werken te optimaliseren, noodzakelijk in een almaar veranderende omgeving. Die oefening zou moeten resulteren in een toegenomen positieve perceptie door de cliënteel.”

De inbreng van SCV bestond erin door een algemene scan het kantoor de mogelijkheid te bieden de dienstverlening aan zijn klanten bij te sturen en uit te bouwen. Een scan hoeft niet noodzakelijk te worden doorgevoerd om eventuele problemen te analyseren maar juist om belangrijke positieve bedrijfsaspecten in de verf te zetten. Openheid in de discussie en wederzijdse luisterbereidheid bleken noodzakelijke voorwaarden voor deze succesvolle scan. .

Contactpersoon:
David Bos
Vismarkt 2
3980 Tessenderlo

In 2001 kreeg ik de gelegenheid om het bedrijf van mijn oom over te nemen.
Gestaag bouwde ik de zaak uit tot wat ze vandaag is : maken van kwaliteitsmeubelen op maat, gaande van keukens, dressings, inbouwkasten tot…

Al enige tijd vroeg ik me af : zijn we goed bezig ? wat kan er beter ? waar wil ik naartoe ?
Overpeinzingen die ik deelde met een bevriend ondernemer.Hij is het die mij in contact bracht met Senior Consultants Vlaanderen(SCV).

Een afspraak werd gemaakt en al tijdens het intakegesprek werd snel duidelijk dat SCV mij van dienst kan zijn.

Samen besloten we het bedrijf grondig te laten doorlichten middels de zogeheten SCV-scan, een algemene audit van bedrijf en organisatie. Vier SCV-consulentennamen met mij alle bedrijfsaspecten onder de loep en stelden daarmee een SWOT-analyse op. De hieruit gedestilleerde aandachtspunten werden in overleg én met de hulp van SCV stelselmatig aangepakt.

Dit alles resulteert in een verbeterde administratie, planning, debiteurenopvolging en finaal in een betere bedrijfsvoering en -controle.

SCV is voor mij nu een vast klankbord dat niet alleen innerlijke rust brengt maar ook inzichten verstrekt in de non-stop uitbouw van mijn bedrijf.

Stefan Robeyns
zaakvoerder
QUATTRONDO BVBA
http://www.quattrondo.be/

Een nieuw idee is pas waardevol indien het positief kan omgezet worden voor een bedrijf.
Vooraleer het idee tot een meerwaarde komt, is er meestal een lange weg af te leggen om het concept/project productierijp te maken.

Het Innovatiecentrum is hiervoor de ideale partner en doet uitmuntend werk om een idee vooruit te helpen, te bewerken en technologisch te ondersteunen vanaf de beginfase van haar ontwikkeling.
Dit innovatieproces heeft en geeft duidelijke richtlijnen om het slagen te bevorderen.
Moed en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijk.

Om tot een praktische aanpak en uitwerking te komen; om een project zo efficiënt mogelijk in de praktijk te brengen, blijkt geregeld dat bijkomend advies nodig en een vereiste is.

SCV heeft hierbij een rol te spelen.
Het afgelopen jaar werd ( voor een 8-tal projecten) ondersteuning geleverd aan een 8-tal innovatieve projecten met sterk uiteenlopende behoeften.
Behoeften gaande van zuiver project management, kostprijsberekening, ontwikkelen prototype, opstellen business plan tot marketing advies in binnen- en zelfs in het buitenland. Details kunnen uiteraard niet worden meegedeeld gezien de confidentiële inhoud hiervan.

SCV Limburg is fier om aan het stimuleren van innovatie te kunnen meewerken en succesvol advies te leveren met een praktische invulling voor de ondernemer.
Op deze manier kan SCV uitgroeien tot een verlengstuk bij het innovatieproces.
Voor contacten dienaangaande:
– OF rechtstreeks via de web site van het innovatiecentrum.be
– OF rechtstreeks aan de coördinator voor SCV-Limburg : jansen.frans@skynet.be (0474 / 959457)
– OF via de website van SCV Limburg of via mail : limburg@scvonline.be